vacature tekst
Blog,  Nieuws

Hoe schrijf je een pakkende vacaturetekst

Ondanks dat er al ontzettend veel blogs over dit onderwerp geschreven zijn zie ik nog steeds veel organisaties die in dezelfde valkuilen trappen. Lange teksten met vage functiebeschrijvingen en checklists van 10 eisen waar een kandidaat aan moet voldoen zijn eerder regel dan uitzondering. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste kandidaten aantrekt?

Wat heb je eigenlijk nodig?

Eerst de vaste kost. Bij elke vorm van communicatie moet je het doel en de doelgroep vaststellen. Stel dus eerst de vraag. Wat heeft je organisatie nodig? Zoek je een doorgewinterde professional, dan mag de tekst zakelijker zijn dan wanneer je jongeren probeert aan te trekken die net klaar zijn met studeren.

Wat wil je uitstralen?

Beschouw de vacaturetekst als je visitekaartje. Wanneer je onderdeel bent van een formele organisatie kan je weg komen met zakelijk taalgebruik. Als je een hippe onderneming claimt te zijn moet dit ook terugkomen in de vacaturetekst. De vacaturetekst is een mooi moment om nog eens te verwoorden waar de organisatie voor staat. Wanneer een kandidaat zich hierin herkent zal die sneller geneigd zijn te reageren.  

Vergelijk het met daten

Waar zoek je naar in je partner en waar zoek je naar in een kandidaat? Het gaat er uiteindelijk om dat je een match vindt waar beide partijen tevreden mee zijn. Daten is een heel persoonlijk proces, behandel een sollicitatieproces dan ook zo. Wees eerlijk naar de ander toe maar wees vooral eerlijk naar jezelf. Bij het daten moet je ook iets van jezelf laten zien. Laat de ander zien wat jij te bieden hebt en wat jouw kwaliteiten zijn.

Wees realistisch

Vraag niet naar affiniteit voor het product of jegens de werkzaamheden wanneer het gaat over koelvloeistof of appels plukken. Als je naar zoiets vraagt krijg je ook alleen maar slappe antwoorden. Veel mensen hebben affiniteit met hun huur betalen. Pak alleen de belangrijkste punten (tussen drie en vijf) waar de kandidaat aan moet voldoen en houdt het hierbij. De perfecte kandidaat bestaat niet. Hoe meer eisen je stelt, hoe groter de kans dat een geschikte kandidaat afhaakt omdat hij enkele van deze eisen mist.  

Maak het leuk

Werken mag best leuk zijn, laat dat ook zien in je vacaturetekst.  Begin met het schrijven van een leuke introductie die uitnodigt om verder te lezen. Natuurlijk zijn niet alle functies inhoudelijk leuk. Probeer dan te focussen op de leuke sfeer op de werkvloer of de bedrijfsfeestjes waar iedereen het nog maanden over heeft.

Ik kan helpen met het schrijven van je vacaturetekst en het aantrekken van een geschikte kandidaat. Als je geïnteresseerd bent neem dan contact met me op.

Call Now ButtonBel nu!